Cena Zlata v UAE Še Vedno Padajo, Ampak Kupci Še Čakajo na Nove Spremembe Ta Teden

gold-price-dubai

Kupci zlata nakita v UAE so se sapped pocenile in tako sledile ceni zlata, ki je prejšnji teden ponovno dosegla najnižjo raven v tem leut kot poroča pragupost.com

Zlato se je v petek znižalo po padcu pod ključno vrednostjo 1.300 $ dan prej, zaradi dviga ameriškega dolarja. Točkovno zlato se je trgovalo po 1290,7 USD za unčo od 15:30 kot poroča marketoracle.co.uk

Za tiste, ki iščejo nakup novega nakita v UAE, se lahko 24-karatno zlato porabi za Dh156.25 na gram, cenejše za Dh3.50 na gram v primerjavi z nedavnim vrhom 21. marca, najnovejši cenik iz Dubaj Gold in Jewellery Group. Tudi napovedi o neuspošnem Brexitu so verjetno povzročile nekaj preplaha na trgu in še boll izpodkopale vrednost žlahtnih kovin, še posebnoi zlata.

Kupci 22K, 21K in 18K zlata lahko pričakujejo, da bodo porabili manj, maloprodajne cene pa so določene na Dh146,75, Dh140 in Dh120 na gram. Na splošno lahko zlato oboževalci v UAE prihranijo približno Dh122 za vsak 35-gramski nakit, če ga kupijo danes, kar je precej drugače kot pred njihovim Diwali festivalom

Za tiste, ki čakajo na več padanja cen, pa ni nobenega zagotovila, da bi ta plemenita kovina ta teden dosegla še en velik padec. Nekateri analitiki so povedali, da bi zlato lahko ponovno pridobilo sijaj, če bi centralne banke še naprej dajale močne signale, in če bi se to zgodilo, bi lahko cene na tržnici in nakupovalnih središčih v UAE spet narasle.

V najnovejši raziskavi zlata, ki jo je izvedel Kitco, več kot polovica strokovnjakov v Main Streetu (53 odstotkov) stavi na plemenito kovino, ki se bo ta teden spet dvignila.

Cene zlata padejo nižje, saj močne delnice tehtajo

Nadaljnji zagnan ton in slabši podatki o svetovni rasti bi lahko povečali zlato

London: Zlato se je v petek znižalo, saj je v zadnjih dveh tednih zabeležil največji dnevni upad v prejšnjem zasedanju, saj je bil vpliv šibkega dolarja izravnan z dobički na Wall Streetu.

Kovina je v četrtek padla pod ključno psihološko raven, ki je znašala 1.300 dolarjev, zaradi nizkega dolarja pa je dosegla najnižji teden.

“Moč dolarja je resnično prizadela plemenite kovine in vidimo, da nekateri od teh obratov z večino valut delujejo nekoliko višje v primerjavi z dolarjem,” je dejal Chris Gaffney, predsednik svetovnih trgov pri banki TIAA.

Včeraj so se ameriške zaloge ponovno povzpele na rekordne vrednosti, potem ko je največja ameriška banka JPMorgan Chase & Co pomirila zaskrbljenost, da bi sezona zaslužka v prvem četrtletju naletela na hladno vodo na velikem rallyu Wall Streeta, ki je padel iz lanske.

Točkovno zlato je ob 15:30 padlo za 0,1 odstotka na 1.290,71 dolarja za unčo. EDT (1930 GMT).

Terminske pogodbe na zlato v ZDA so porasle za 0,1 odstotka in znašale 1.295,2 USD za unčo.

Medtem je indeks dolarja padel za 0,2 odstotka glede na košarico vodilnih valut in se je v štirih tednih odpravil na svoj prvi tedenski padec, pri čemer je zlato še naprej padalo.

Nadaljnji dovršen ton ameriške zvezne rezerve in šibkejši podatki o svetovni rasti bi lahko zvišali zlato, je dejal Gaffney, vendar se bo za zdaj boril, da bi se vrnil nad raven 1300 dolarjev.

Na začetku tedna so bile plemenite kovine deležne podpore povečanega nakupa s strani centralnih bank in odprtega pogleda Evropske centralne banke ter zapisnikov ameriške centralne banke. Vendar so močni ameriški gospodarski podatki v četrtek okrepili dolar in sprožili prodajo zlata.

Podatki so pokazali, da so se ameriški zahtevki za brezposelne v ZDA znižali na najnižjo raven v skoraj pol stoletja, cene proizvajalcev pa so se najbolj povečale v petih mesecih marca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *